pühapäev, november 08, 2009

Peenar bussijaamas

Üks võõras tüdruk oli ühel päeval minu tuppa elama tulnud ja siia elama jäänudki. Eriti ma temaga ei rääkinud, aga nägin teda unes ja pidin unenäoüleskirjutused ümber sõnastama, et teda mitte nimepidi nimetada. Keset ööd tulid teisest toast pereliikmed mulle head isadepäeva soovima. Ütlesin neile, et ma pole kellegi isa. Nemad vaidlesid vastu, et ma olen selle tüdruku isa. Tüdruku minu toas elamisel tundus olevat mingi eesmärk. Võibolla oli isa talle üürilepingus öelnud, et ta võib elada minu toas. Kriimustasin kogemata küünega tita sõrme ja sealt hakkas verd tulema. Viisin ta kraani alla. Kartsin, et verekaotus on liiga suur. Aga varsti tegi tita jälle nalja.

Üks poliitik valvas keset tänavat ja imes pinnu saanud poisi pinnu seest verd. Klaus imes tema eeskujul. Ütlesin, et verd ei tohi imeda, sest niiviisi võib nakkuse saada. Seda võis saada juhul, kui enda igemed veritsevad. Aga võibolla Klausi igemed ei veritsenud. Kuulasime ühes väikses majas raadiot - Klaus ühes ja mina teises toas. Kuulasime erinevate aparaatidega sama jaama. Nii võis tekkida resonants. Ma ei teadnud, kas see parandab või halvendab jaama kuuldavust. Läksin Klausi tuppa. Seal oli silt, millele oli kirjutatud "euroskeptitsism". Klausil oli veel eraldi tuba, mille ta oli üleni igasuguseid riiuleid täis ehitanud, et rohkem asju mahutada. Toas liikus ta riiulite vahel roomates. Ütlesin, et sellisest toast ei saa tolmu võtta. Ema vastas, et tolmu võtmine ei olegi vajalik. Minu teada oli, muidu võis tekkida allergia.

Meil oli kesklinna bussijaamas oma peenar. Praegu seal taimi ei kasvanud, aga seemned olid mulda pandud. Neist pidid kasvama erinevad taimed ja marjad. Üks võõras inimene istus mulla peale. Teda oleks tulnud keelata. Politseid ei saanud kutsuda, sest siis oleksime võinud ise samuti karistada saada, et sellisesse kohta peenra tegime. Ema ütles, et mulda tallavad inimesed tahavad, et seal oleks nende enda peenar. Võtsin ühes toas kätte mängukaardid. Osa kaarte oli üht ja osa teist pidi. Ma ei julgenud neid kõiki sama pidi panema hakata, sest meestel võis mäng pooleli olla.

0 vastukaja: