esmaspäev, november 23, 2009

Vana kohtunik

Pidasime sõda. Pajur ütles ühe saare kohta, et seal pole vaja võidelda, sest seal on mustade väeosa. Tegelikult musti polnud kuskil, olid pruunid. Punaseid oli, aga need ei olnud kommunistid, vaid sotsialistid.

Loengupidaja rääkis, et vanasti mõistsid kreeklased kohut. Üks kohtunik oli veel elus ja loengupidaja palus tal rääkida, kuidas ta on kohut mõistnud. Kohtunik hakkas selle peale uuesti kohut mõistma. Ta ütles, et on sama hirmus kui vanasti. Olime kolinud uude korterisse Ameerika pilvelõhkujas. Panin sahtlisse paberi, mis pidi tagama, et minu järeltulijad räägiks ka sajandite pärast nii inglise kui ka eesti keelt. Aga ema hakkas rääkima, et annab need sahtlid vennale. Ta ütles, et mul on liiga palju asju ja need tuleb ära visata. Vastasin, et kui me pole raamatuid ära visanud, siis isiklikke asju ei saa ammugi visata.

Magistritöö kaitsmiseks tuli teha tööst eraldi paberile kokkuvõte. Olin kirjutanud kaks vihikulehekülge ja aega kaitsmiseni oli veel 15 päeva. Siis öeldi mulle, et kokkuvõte peab olema esitatud juba 2, mitte 15 päeva pärast. Nii kiiresti poleks ma valmis saanud ja loobusin seetõttu edasi kirjutamisest. Mõtlesin, et võibolla saaksin ka valmis, sest olen kirjutamisega juba neljandal leheküljel. Mul oli selle veerandi tunnistus ka enneolematult halb. Ütlesin Sandrile, et olen füüsika ära unustanud ja kukkusin seekord eksamil läbi. Esimene kord olin füüsika sisseastumiseksami edukalt teinud. Paar aastat hiljem kordasin eksamit huvi pärast ja samuti edukalt, kuigi mul polnud mingit kavatsust füüsikat õppima minna.

0 vastukaja: