reede, detsember 18, 2020

Koolipäeval õppima

Pidime minema maleklubi hoonesse. Enne tuli Vihmand minu juurde ja andis mulle kingitused poemüüjate jaoks. Läksin poodi ja andsin lilled müüjatele edasi. Müüjad ütlesid, et neil on lilli nii palju, et muud ei jää üle, kui need varsti ära visata.

*
Kartsin edasi minna, sest tee peal oli hiigelsuur känguru. Mõtlesin minna teiselt poolt, aga seal oli ka tõenäoline mõnda hiigellooma kohata. Küsisin Hennult, kas ta klassikokkutulekule tuleb. Selgus, et ta polnud klassi listi kirju kätte saanud, kuigi oli mõne klassikaaslasega muid kirju vahetanud. Lubasin, et püian talle klassikokkutuleku teemalised kirjad edasi saata. Aga neid oli raske leida, sest osad olid ammu saadetud.

*
Pidin hakkama kooli minema. Aga mul ei olnud kõik õpitud. Mõtlesin, et pean kas kooliminekut nii kaua edasi lükkama, kuni inglise keel saab õpitud, või seda teiste ainete tundide ajal koolis õppima. Ma olin varem ka nii teinud. Võibolla oleksin saanud tõlgitud ainult teksti alguse ja mind oleks vastama kutsutud. Kui oleks küsitud õppetüki algust, siis oleksin vastanud, aga kui tagant poolt, siis öelnud, et sinna ma pole jõudnud. Oleksin öelnud, et õppimist antakse nii palju, et kõigi ainete õppimine pole võimalik. Õpetaja oleks öelnud, et meil on inglise keele kallakuga kool ja seda ainet peab õppima. Mina oleksin öelnud, et eile ei olnud aega, sest ma tahtsin maleturniiril osaleda. Ma sain seal teise koha ja ilma osalemata poleks saanud.

0 vastukaja: