esmaspäev, detsember 28, 2020

Teine ports

Maalisin muuseumis pilti. Üks vanem kunstnik juhendas mind. Pärast valmis saamist tuli pilt ära lakkida. Tõmbasin pildi üle, aga seletasin, et praegu mitte laki, vaid veega. Õnneks oli värv kuivanud, muidu oleks vesi selle laiali ajanud. Vanem kunstnik puudutas lakipudeli otsaga minu nägu. Kartsin, et niiviisi satub mürgist lakki suhu. Hakkasin nägu loputama, aga loputusvesi võis just laki suhu ajada.

*
Ühes romaanis kirjutati, et üks mees käis kasiinos, aga tal ei teinud see tuju heaks. Teine kord läks ta kasiinosse pärast alkoholi tarvitamist ja mängis seal oma juhendajaga. Seekord läks tal tuju heaks ja ta otsustas, et hakkabki kasiinos käima. Mulle alkoholi kiitmine ei meeldinud.

*
Jõudsin koju, läksin kööki ja hakkasin üksi sööma putru kisselliga. Kui üks ports oli söödud, tõstsin endale ka teise, et pada tühjaks teha. Kartsin küll, et kaks portsu on liiga palju. Henn ütles, et ta oleks ka seda toitu tahtnud. Vastasin, et ma võin oma portsust loobuda. Sellele on küll sülge sisse aetud, aga sülje saab kõrvaldada, kui panna toit vahepeal praeahju. Henn arvas, et seda ei saa teha, sest kuumutamisel hakkaks kissell paisuma.

0 vastukaja: