kolmapäev, aprill 19, 2006

Nõid

Nägin unes, et tõlkisin ühte müütilist teksti. Kõige raskem oli tõlkida sõna tatsutahime. Tatsutahime oli ühtlasi samas ruumis viibiva nõia nimi. Nõid ütles mulle, et ma ütleks vähemalt ühe laulu, kus keegi lendab minu poole, kellel on sellest hea meel. Hakkasin kiiresti riimidega rääkima. Luuletuses oli öeldud, et üks emasipelgas lendas minu suunas ja ma andsin talle pesa, sest ise ta ei saanud seda leida, sest ta lendas metallist auto kohal. Lisasin, et puukuuri läks õudus, aga see sipelgas oli seal juba varem käinud. Sellega luuletus lõppes. Selle lugemise ajal nägin aknast tõepoolest, kuidas puukuuri läks lapse sarnane õudus. Klaus teatas nüüd, et see tuleb siia. Tekkis küsimus, kas me peaksime ta majja sisse laskma.

Läksin poe suunas. Teel ees nägin seismas kolme meest. Keerasin ümber. Seejärel kuulsin, kuidas üks neist meestest ütles ülejäänutele, et minu ümberkeeramine näitab, et seekord tundsin ma nad ära, muidu tavaliselt olen lähedale tulnud. Kõndisin edasi ühe viiekorruselise maja kõrval koos ühe koeraga. Rääkisin talle jääpurikate ohtlikkusest. Läksin ühe putka juurde. Kui seal müügijärjekord minuni jõudis, siis alles mõtlesin, mida osta. Otsustasin, et ostan tüki kringlit ja joogiks fantat.

Olin ühes suures majas ja otsisin seal wc-d. Jõudsin ukseni, millest mäletasin, et selle taga on wc, aga kui ukse avasin, siis nägin, et seda seal enam ei ole, vaid ruumis peetakse koosolekut. Ma ei teadnud, kas ma jõuaks wc-sse, kui ma läheks läbi selle ruumi, aga seda ma ei hakanud tegema, sest koosolekul olijad vaatasid juba pahaste nägudega selja taha minu poole. Panin ukse kinni ja kõndisin mööda koridore edasi. Kui olin kolm korda vaskule keeranud, leidsin varsti wc ukse, millele oli pandud elevandi pilt. Ma ei teadnud, kas elevant tähistab naiste või meeste wc-d, aga oletasin, et meeste, ja läksin sisse. Sees nägin kahte naist, aga need ei olnud külastajad, vaid piletimüüjad. Andsin neile mõned kroonid, nad andsid raha tagasi, sealhulgas ühe 100-kroonise. Oli selge, et viimane oli antud kogemata, sest mina olin andnud palju väiksema summa. Tagastasin selle neile, mille peale üks naine ütles oih. Kõndisin edasi. Sellel wc-l oli palju ruume ja potid olid neisse paigutatud väga hõredalt. Ühes ruumis oli kõrvuti mitu kabiini, milles oli ka dušš. Teise seina ääres olid nagisse valmis pandud rätid, millega igaüks võis ennast kuivatada. Otsustasin kasutada dušiga kabiini, et puhtamaks saada. Järgmisel hetkel olin juba wc-st väljas. Suundusin suurde ruumi, kus oli kaetud pidulaud. Minu ees läksid sinna esimestena kaks paljaste säärtega tüdrukut. Mõtlesin, et nüüdsest ei vaata ma enam kunagi ühegi inimese nägu, vaid ainult jalgu. Istusin nende tüdrukute kõrvale. Siis ütles üks poiss, et ta tahtis ise selle koha peale istuda.

0 vastukaja: