esmaspäev, aprill 24, 2006

Unes varitseb vari

Üks unenägu oli täna selline, kus sõitsin koos vendadega ühistranspordiga ja vaidlesime piletikontrolliga. Kui maha läksime, unustasid kaks venda oma kotid sõidukisse. Hakkasime bussi taga ajama. Tahtsime minna mõnes Tartu peatuses uuesti peale, et kotid ära tuua, aga selgus, et igalpool see ei peatugi. Saime ta ühes peatuses ikkagi kätte. Kotid olid jäänud erinevatesse bussidesse. Tõnu läks sinna bussi, kus oli tema kott, ülejäänud vennad läksid teise kotiga bussi. Algul keeldusime pileteid augustamast, sest olime selles bussis vastu tahtmist. Aga kui olukord meile teistsugune tunduma hakkas, augustasime nad ära.

Teine tänane unenägu oli selline, kus lamasin oma voodis ja tuba hakkas parajasti valgeks minema. Sellesse voodisse hakkas veel keegi ronima, kes algul oli võõras naine, seejärel tuttav mees ja lõpuks minu mängukaru. Rääkisin karuga, et kirjutan oma testamendis, et temaga ei tohi midagi halba ette võtta. Vaatasin padja all olevaid vildikaid. Sain aru, et see on unenägu ja mõtlesin, et need vildikad on meelega sellised tehtud, et nad hästi meelde jääks ja ilmuksid unenäkku. Vildikate peale oli kirjutatud FLORIDA. Tahtsin pärast ärkamist vaadata, kas see on ka siis nende peale kirjutatud. Arvasin, et peaks olema, aga ärkvel olles pole ma seda endale varem teadvustanud. Hakkasin pliiatsiga valgele paberile joonistama. Mõtlesin, et kui tavaliselt on unenäos joonistused juba valmis ja neid ärkvel olles enam hästi ei mäleta, siis nüüd joonistan algusest peale ja jätan iga joone meelde. Joonistasin inimese ja karupoja.

Kolmandas unenäos tahtsin meelde tuletada, miks ma Tartu malemeistrivõistlustel mängust enne lõppu välja langesin. Selleks kordasin seda olukorda. Võtsin telefonitoru, kust Klaus ütles mulle, et see, kelleks ma pean järgmise mängu ajaks riietuma, on üks tütarlaps. See mulle ei meeldinud ja panin toru hargile, mis tähendas alistumist. Nüüd oli asi mulle selge. Mõtlesin rääkida, et maleturniiri ei tohi nende ümberriietumistega muuta palaganiks. Muutmise sõna ei olnud päris täpne, sest see oli vana komme.

Viimases unenäos sain Klausilt e-maili. Ta kirjutas uuelt e-maili aadressilt, mis sisaldas tema nime asemel sõna "vend". Kahtlustasin, et Klausil ei olnud põhjust oma kahe hea e-maili aadressi asemele uut teha ja ta ei teinudki seda, vaid see on hoopis kellegi võõra saadetud võltsitud kiri. Ärkasin mitu korda ühest unenäost teise. tahtsin lõplikult ärgata, et küsida Helinalt, miks ta ei ole mulle kirjutanud.

0 vastukaja: