neljapäev, jaanuar 07, 2021

Kirjasõna

Ütlesin, et ma avasin kogemata blogikataloogi, kaaperdatud leheküljelt võib nuhkvara või pahavara saada. Aga võibolla lehekülg ei olnudki kaaperdatud, võibolla mind kõrvaldati kataloogist sellepärast, et kedagi võis mõni unenäokirjeldus ärritada. Siis nägin, et nüüd olen ma kataloogis tagasi, kuigi mulle polnud sealt enam klikke tulnud. Vaatasin, kui palju on päeva jooksul kataloogi uusi postitusi tulnud. Neid oli kuus, seda oli natuke rohkem kui vahetult pärast kaaperdamishetke, aga ikka vähem kui vanasti. Või uusi postitusi oli lisandunud kaheksa. Olime Paides. Mul oli käes üks raamat. Mõtlesin, et selle peab raamatukokku tagasi viima. Ma pean praegu teist raamatut lugema, et magistrieksamiks valmistuda. Või see raamat siin ei olnud siiski raamatukogu oma, vaid Paide enda eksemplar.

*
Vaatasin uuest raamatust Euroopa kaarti. Nägin, et Norra koha peale on kirjutatud mitu sõna eesti keeles. Aga kuna kirjutatud oli tagurpidi, siis olin lugenud samuti tagurpidi. Õiget pidi lugedes kõlas see küll nagu norra keel. Võibolla eesti ja norra keel olid laiemaltki vastavuses. Rääkisin, kuidas ma olin lugenud. Küsiti, mis eestikeelsed sõnad ma kokku lugesin. Ma enam täpselt ei mäletanud.

*
Mind oli kutsutud pressiklubisse, aga ma polnud läinud. Nüüd nägin, et "Postimehes" avaldati terve lehekülje suuruselt pressiklubis toimunud väitlus. Arvatavasti oli see olnud veel pikem ja seda oli trükkimise jaoks lühendatud. Kohal võis viibida veel hulk inimesi, kes ainult kuulasid. Sõitsin autos, mida juhtis Madis. Ta küsis, kas ma pressiklubis käin. Vastasin, et Savisaar kutsus mind sinna ja vist veel keegi, aga ma ei läinud, sest see võtab liiga palju aega ja ma eelistan kirjalikku suhtlust. Madis arvas, et ma oleks võinud minna.

0 vastukaja: