teisipäev, jaanuar 12, 2021

Värskel lumel

Suusatamistesse tuli vahe sisse. Mitte et lund poleks olnud, aga vahepeal oli vaja muid asju teha. Täna käisin siiski kuuendat korda sel talvel suusatamas.

Enne väljumist vaatasin, et lund sajab ja kraadiklaas näitab nulli ja pluss ühe vahel. Teel suusatamiskohta vaatasin, et lumememmed on pikali löödud. Kanalil nägin suuskade allapaneku ajal ühte noort suusatajat, ise asusin sõitma kanali kõrval. Varsti leidsin vanad suusarööpad üles, mis olid peaaegu lumme tuisanud. Asusin sõitma mööda neid rööpaid. Tuul oli selle talve sõitude seni kõige tugevam. Kui olin esimese kanalipikkuse läbinud, ei liikunud ma tagasi ringi põhimõttel, vaid sama joont mööda, et värskendatud rada kasutada. Mõtlesin, et kui doping on keelatud, võibolla peaks suusamäärde ka keelustama, see on ka kunstlik abivahend. Praegu kirjutades mõtlen, et tegelikult suusad on ka abivahend, aga nende keelustamist ma kindlasti ei poolda. Suusatamise ajal vaatasin, et kanal on valgem kui eelmistel kordadel, varem oli veel kalda äärel lumeta jääd, nüüd enam mitte. Ka kanali jääl oli kas lumememme või lumekindlust ehitatud. Kui sõitsin neljandat ja viimast kanalipikkust ehk teise ringi teist poolt, tuli kaks täiskasvanud suusatajat koos rajale juurde. Nad tulid majade poolt ja asusid siis samadele rööbastele, mida mööda mina sõitsin. Kanali otsa jõudes olin neile lähemale jõudnud, aga mööda sõitma ei pidanud ja vastusõitu nad ka ei teinud, vaid suundusid kanali taha, kus ma polnud täna käinud. Mina võtsin suusad alt ja asusin neid puhtaks kraapima. Varasematel talvedel on olnud suuskade alt võtmisega raskusi, aga tänavu talvel pole seda veel juhtunud, kuigi suusad on samad ja neid pole vahepeal remonditud. Lund on küll katkise klambri vahele läinud, aga saapa küljest saamiseks on piisanud hetkelisest lihaste pingutamisest.

Väljumiseks riidesse panema hakkamisest tuppa tagasi jõudmiseks kulus natuke üle tunni, pesemisele, lõdvestusharjustele, põranda kuivatamisele, uuesti riiete vahetamisele ja kirjutamisele on kokku kulunud veel peaaegu tund.

0 vastukaja: