esmaspäev, jaanuar 04, 2021

Protokollid ja jutud

Lugesin uuesti Põhiseaduse Assamblee protokolle. Vaatasin, et need on trükitud suurtähtedega nagu Arderi luuletused, kuigi Kulbokile vähemalt suurtähed ei meeldinud. Siis vaatasin, et osad peatükid on siiski väikeste tähtedega, aga minu loetav peatükk suurtähtedega. Näitasin seda ka isale. Isa ütles, et ta ei saanud aru, mida ma näitan. Nüüd vaatasin, et muude lausete vahel sulgudes olevad laused on siiski väiketähtedega, võibolla isa ei saanud sellepärast aru, mis läbivast suurtähest ma räägin. Lugesin kladest enda kirjutatud vana juttu, mis rääkis samuti poliitikast. See jutt sai küll varsti läbi ja algas uus. Aga tundus, et uus ka palju ei erine. Henn käis mulle peale, et ma talle kladet lugeda annaksin. Vastasin, et ei anna, kõik kirjutatu ei ole mõeldud avaldamiseks.

*
Mul oli vaja võtta telefonikõne. Võtsin isa toas toru kätte, aga sellest kostis ema häält. Vajutasin hääle vaigistamiseks näpuga hargile. Võibolla katkestasin niiviisi ema kõne ära. Valisin numbri. Torust kostis hääli, aga need olid nii vaiksed, et võisid olla hallutsinatsioonid, seetõttu ma rääkima ei hakanud.

*
Läksin bussi peale, et sõita arsti juurde. Bussis tuli mulle meelde, et on koroonaaeg, aga mul ei ole maski ees. Hakkasin kotist maski otsima. Mõtlesin, et kui ma seda ei leia, siis ma ei lähegi arsti juurde, sest seal peaks ka mask ees olema. Venelased, kellel ka maski ei olnud, hakkasid minuga rääkima. Aga ma ei kuulnud, mida, sest kallutasin nakkuse vältimiseks pea kaugemale. Nüüd tundusin jutust aru saama hakkavat. Küsisin, kas nad räägivad sellest, mis nädalapäevadel nad mind kus näevad. Üks venelane vastas, et mitte seda.

0 vastukaja: