reede, veebruar 19, 2010

Klubid mängivad ka minuta

Tartu Ülikooli maleklubis oli detsembris ja jaanuaris seoses eksamitega vaheaeg, aga möödunud nädalavahetusel saatis Kristjan Sander klubi listi järgmise teate:

Homsest /esmaspäeviti/ hakkan siis jälle kiirturniire korraldama kell kuus Kirjanike Majas. Kõik soovijad on oodatud. Palun seda teadet tuttavate malehuviliste (eriti ülikooliga seotud malehuviliste) hulgas levitada.

Kui küsisin, kas teadet võib levitada ka blogi vahendusel, vastas ta järgmist:

Minugi poolest võid blogisse panna, aga märkusega, et ülikooliga mitteseotud isikud võiksid eelnevalt mulle oma osalemissoovist e-kirja teel teada anda.

Kirjutada saab talle aadressil kristjans@hot.ee.

Ise ma see nädal kummaski klubis ei mänginud, aga päevakeskusest astusin täna läbi. Selgus, et selle kuu reitinguarvestuslik turniir toimus juba täna. Seal oli 20 osavõtjat. Esimeseks tuli Trohhalev 5,5 punktiga, teine oli sama punktide arvuga Ojaste, kolmas 5 punktiga T. Raudsepp, neljas sama punktide arvuga Seljodkin, viies oli 4 punktiga Viikmaa, kellele pakuti parima naise auhinda, sama punktide arvuga kuuendaks tulnud Solovjovile taheti samuti auhinda anda, lisaks said auhinna naiste teine ja kolmas ning lohutusauhinna viimaseks jäänu.

Nägin pealt kahte viimase vooru mängu. Esimesel laual leppisid Seljodkin ja Trohhalev viiki seisus, kus Seljodkinil oli ettur rohkem, palju nuppe veel laual, aga mõlemal nool tõusmas. Viimasena lõppes partii Viikmaa-Ivainen, mille Viikmaa võitis ajaga.

Kui mult küsiti, miks mina ei mängi, siis vastasin, et ei tahtnud ilma ettevalmistuseta mängida. Küsiti, kas ma valmistun siis igaks turniiriks. Vastasin, et igaks ei ole valmistunud, aga tund aega võiks ikkagi valmistuda, et mitte lippu ette panna. Öeldi, et ma võin siis ka lipu ette panna, kui ma valmistun. Nõustusin, et võib küll, aga lisasin, et kui mitte valmistuda, siis paneb rohkemates partiides.

0 vastukaja: