esmaspäev, veebruar 15, 2010

Maraton palliga

Kõndisin mööda Fortuuna tänavat. Pärast nägin, et sellest kohast oli tehtud sel ajal foto. Pildistatud oli inimest, kes ei kõndinud mööda kõnniteed, vaid otse jõe ääres puude all. Teatati, et kaarsild pandi oma kohale tagasi. Seda nimetati raudsillaks. Mõtlesin, et kui seda mööda kõndima minna, siis võib selguda, et ta on halvasti kinnitatud ja läheb ümber. Võibolla pääseksin ikkagi eluga. Olin Pärmivabriku peatuse juures ja ütlesin, et ma ei taha piisoniga kohtuda. Seal lähedal peeti lehma, kes hommikul lahti lasti, Ihastesse sööma jooksis ja pärast ise koju tagasi tuli. Ema ütles, et lehma kallaletulek ei ole ohtlik. Kõndisin mööda Ihaste teed linnast välja. Elektritraadid laskusid posti otsast jõkke ja tulid sealt uuesti välja. Mind hoiatati, et ma selles kohas jõkke ei astuks, sest seal on kõrgepinge. Tahtsin tagasi minna, aga teisel pool läksid ka traadid jõkke. Minna ei olnud kuhugi.

Võtsin vastu telefonikõne J. Sangalt. Ta küsis, kas meil üks raamat kodus on. Vastasin, et ei ole. Siis küsis ta teise raamatu kohta, kas see on. Ütlesin, et ma vaatan. Uurisin riiulid läbi ja leidsin selle. Läksin telefoni juurde tagasi. Sang oli ikka veel toru otsas. Ütlesin, et see raamat on meil olemas. Raamatud, mille kohta ta oli küsinud, olid tema enda romaanid. Ta pidas neid vist väga tähtsateks. Kui vanaema oli uude korterisse kolinud, oli ta paljud raamatud ära põletanud. Nüüd ei olnud tal isegi Shakespeare'i teoseid. Ago ütles vanaemale, mis raamatud ta peab endale muretsema. Olevat viimane aeg, sest ta on juba vana. Vanaema vastas, et ta ei jõua nii palju lugeda.

Televiisoris näidati naiste maratonijooksu. Jooks algas staadionilt. Näidati ühte naist, kes hoidis joostes käes korvpalli palli. Võis arvata, et ta hindab ennast üle. Ta hakkas palli põrgatama, aga pall jagunes kaheks palliks ja nüüd pidi ta põrgatama juba kahte korraga. Oli oodata, et varsti kukub ta kõhuli. Puhusin suuga palli täis. Öeldi, et kui keegi väga meeldida proovib, siis see lõppeb katastroofiga. Ja tõepoolest - pall läks katki ja kõik sisse puhutav õhk tuli kohe välja tagasi. See tähendas, et ma ei saanud enam Helinaga hästi läbi. Mul hakkas kummitama laul "Huulepulk su krae peal".

0 vastukaja: