kolmapäev, jaanuar 28, 2009

Video listi

Panin mänguluigele noka ette. Luik oli Hennu oma. Kui Henn nägi, mis ma olin teinud, sai ta vihaseks. Võtsin kahe sõrmega Hennu suust kinni. Henn hakkas nutma. See juhtus Anni nähes. Ema tuli vaatama, mis toimub. Ütlesin, et Henn tuli mulle kallale. Meil oli külas minust nooremaid poisse. Nad tahtsid malet mängida. Ütlesin, et malet olen iga kell nõus mängima. Aga üks poiss ütles, et ta tahab minuga hoopis kabet mängida. Küsisin, kas 64-ruudulist või 100-ruudulist. Ta tahtis 64-ruudulist. Sellest ma mäletasin, et lüies tammi tuleb löömist jätkata, aga ma ei mäletanud, kas tuleb lüia maksimaalne arv nuppe või võib valida ka teise suuna. Selle oleksin mängu ajal vastasega kokku leppinud. Aga kõigepealt ronis osa poisse puu otsa. Üks neist hakkas väga kõrgelt alla hüppama. Minu arvates nii kõrgelt ei tohtinud. Aga ta maandus pehmesse liivahunnikusse, mistõttu ta ei saanud viga. Kõik kolm puu otsast alla hüppajat maandusid sellesse liivahunnikusse.

Vaatasime televiisorit. Isa ütles, et me sellist lollust ei vaataks. Videos näidatav tutvustas ennast, et ta on 28-aastane ja kannab veel miniseelikut. Ta tegi ettepaneku, et nüüdsest hakkaksime saatma eurolisti kirjade asemel videosid. Ta rääkis, et 10 aastat tagasi oli ta veel liiga noor, et listi teemast aru saada, 10 aasta pärast teda see teema enam ei huvita ja siis ta on liiga kole, aga praegu on paras aeg. Ta arvas, et me võiksime koguneda kanali äärde elektriposti külge kinnitatud paraboolantennile teemasid arutama, see võetaks videosse ja video saadetaks pärast listi. Mina olin nõus videosid vaatama, aga mitte ennast filmida laskma.

Olin kaks päeva koolist puudunud. Puudumistõendisse mõtlesin kirjutada, et üks päev olin Haapsalus ja üks päev valmistusin olümpiaadiks. Olime käinud ka Paides. Olime veel seal ja vaatasime seal tehtud fotosid. Isa ja ema ei olnud fotodega rahul. Isa pahandas, et fotograaf on otsinud eredaid hetki ja fotodel on kõik õnnelike nägudega, aga ei paista välja, kui halb meeleolu valitses. Vaatasin ringi, et mitu inimest olid tõesti õnnelike nägudega, naabrilapsed ja Veljo. Isa võibolla ei saanud aru, et kõigil ei ole sama meeleolu, mis temal. Pille ütles, et majanduskriisi ajal tulevad kaks tema tuttavat Tartust siia majja elama. Üks neist oli juba varem käinud, kui ta oma koju minnes oli leidnud, et seal on juba üks magaja ees. Kodus läksin isa tuppa ja lugesin kaks lehekülge ühte teatmeteost. Seejärel hakkasin kirjutama pikka luuletust sellest, kuidas põgenen koletise eest ühte tuppa, aga koletis tuleb mulle järele.

0 vastukaja: