neljapäev, august 20, 2009

Mitmevõistlus unenägudega

Malevõistlust peeti mitmevõistlusena. Täna oli selle üks osa unenägude rääkimine. Ise ma ei osalenud, aga sain sellest teada. Vastased pidid üksteisele lõppenud öö unenägusid rääkima, need kirjutati üles ja vaadati, kes mäletas rohkem. Üks osavõtja ütles mulle, et vastane rääkis talle küll oma unenägusid, aga ta ei tea, kas need ei olnud enda väljamõeldud. Küsisin kohtunikult, kas oluline on unenägude arv või ridade arv. Kohtunik vastas, et ta ei tea. Võibolla olid unenäod võistluse koosseisu lülitatud selleks, et näidata mulle, et ma pole ainus, kellel need meelde jäävad. Mitmele vastasele järjest ühtesid ja samu unenägusid rääkida poleks olnud huvitav.

Olime Erikuga jõe ääres autode juures. Erikul oli käes münt. Süüdistasin teda, et ta varastas selle minu taskust. Erik eitas seda. Koolis toimus tund füüsika klassis. Istusin Kristeriga samasse pingiritta ja minu kõrvale istus Tristan. Tristan meenutas, kuidas ta varasematel kordadel oli Kristjan G.-d kiusanud, visates tema pastakat ja raha põrandale. Kui keegi otsib tunni ajal põrandalt pastakat või raha, olevat see häbiasi. Nüüd hakkas Tristan minu asju loopima.

Mängisin maleturniiril Ojastega. Seis oli umbes võrdne, aga siiski ohtlik. Ojaste läks lauast kaugemale. Mõlemad kellanooled lähenesid poolele tunnile, mis oli kaks tundi mängu algusest hilisem kellaaeg. Mõtlemisaega oli antud kaks tundi. Kui Ojaste kellanool liikus üle poole, näitasin, et ta kaotas ajaga. Läksin ütlesin seda ka kohtunikule, kes märkis tabelisse minu võidu. Mulle hakkas tunduma kahtlane, et teistel laudadel mängud rahulikult jätkusid. Kui läksin oma laua juurde tagasi, näitas üks mees Ojastele, et tegelikult oli pool tundi mõtlemisaega veel alles, see oleks läbi saanud alles täistunnile jõudes. Asi oli selles, et ajakontrollini jõudes oli kella keeratud, nii et kahe tunni möödumine ei olnud enam poole, vaid täistunni peal. Võibolla tuli nüüd mängu jätkata, mis oleks tõenäoliselt tähendanud minu kaotust nagu varasemate jätkamiste puhul. Aga oli siiski lootus, et arvestatakse, et Ojaste allkiri on juba protokollil all. Üks reegel ütles, et pikas mängus tuleb valekäigust alates partii uuesti mängida. Mängu kaotatuks lugemist võis pidada valekäiguks.

Kirjutasin riidehoius. Kirjutatav tulp pidi olema sama lai nagu ühe riidehoidja teenindusala laius. Riidehoidjate arv ja seega nende alade laiused kõikusid. See sõltus moest. Eestis olid juba kõigil parteidel rahvusvahelised nimed - sotsialistlik, konservatiivne, liberaalne ja vabariiklik. Kõiki peale sotsialistliku peeti parempoolseteks. Asi oli selles, et sotsialistid nimetasid teisi kodanlikeks parteideks. Kui mõni partei oleks võtnud endale mitterahvusvahelise nime, siis oleks tal olnud raske saada vastava internatsionaali liikmeks, sest rahvusvahelise nime oleks ära võtnud mõni teine partei, keda oleks internatsionaali võtmisel eelistatud.

0 vastukaja: