reede, august 21, 2009

Võõrad sünnitused

Teadsin, et täna hakkavad kaks veidi tuttavat naist sünnitama. Otsustasin vaatama minna, sest muidu poleks ma elu jooksul ühtegi sünnitust näinud. Haigla ootetoas hakkasin kirjutama sepikuviilule kirja. Kirjutamise ajal taipasin, et mind ei lastagi sünnitust vaatama, sest ma pole sünnitajate perekonnaliige. Ainult helisid lastakse kuulata. Tegin selle kohta kirja paranduse. Selle ajaga läks arst ära ja ma ei saanudki kirja üle anda. Aga peaasi, et olin kohale tulnud ja nägin teisi ooteruumis istujaid. Sünnitus ise olekski liiga kole olnud. Olin oma maja ees. Valjuhääldajast pidas üks naine kõnet ja ta ei avaldanud erilist vaimustust selle üle, et Eesti kuulub Euroopa Liitu. Ühed posid kommenteerisid seda vihaselt. Hakkasin neid ümber muruplatsi jälitama. Kuna ma kõnniteed mööda kõndides ei saanud neid kätte, siis läksin otse üle lumise muruplatsi. Lähedale jõudes kuulsin, et nad räägivad hoopis vene keeles. Seega olin nende eestikeelset kommentaari ainult ette kujutanud. Jätsin nad rahule ja lasin nad minema kõndida.

Kõndisin koolimaja tagumisest küljest mööda. Kuulsin majast malenuppude klõbinat. Seetõttu läksin majja sisse. Uksel tuli vastu Särgava. Ütlesin, et ma kuulsin hääle järgi ära, et siin mängitakse malet, ükskord ma juba leidsin hääle järgi ühe maleklubi asukoha üles. Säragava vastas, et aga seekord mängitakse sellises ruumis, mida ma üles ei leia. Ma siiski leidsin. Seal toimusid keskkooliõpilaste meistrivõistlused. Kohtunik oli Rei. Homme pühapäeval või siis esmaspäeval pidid algama Tartu meistrivõistlused. Ütlesin Reile, et seekord ma saan hea koha, sest hakkasin iga päev pool tundi treenima. Rei kiitis selle eest. Ärkasin ehmatusega kodus. Oli reede hommik. Ütlesin emale, et reedeti ma käin ju malet mängimas.

Aktusekõnes öeldi midagi, mida ma hästi ei kuulnud, aga mis võis tähendada, et mult võeti lõpudiplom ära. Olin jätnud lõpueksamitele minemata, sest ei pidanud neid olulisteks. Nüüd kohtusin Jürgen I-ga, kes oli teinud ülikooli sisseastumiseksameid. Ta astus vist ülikooli juba teist korda, sest keskkooli lõpetamisest oli hulk aastaid möödas. Ta tegi eksameid matemaatika erialale. Küsisin, kas ta sai sisse. Ta vastas, et ei saanud. Ütlesin, et ah et ei saanud. Tegelikult ta sai. Ta ütles, et vastas sellepärast, et ei saanud, et mina esitasin sellise küsimuse. Küsisin, mitmendana ta sisse sai, kas esimese, teise või kolmandana. Ta vastas, et teisena. Küsisin, kes veel eespool olid. Jürgen nimetas mõned nimed, mis mulle midagi ei öelnud. Ta ütles, et tarbijad ei vali kaupa headuse alusel, seetõttu tuleb valmistada ainult kvaliteetset kaupa.

0 vastukaja: