kolmapäev, märts 15, 2006

Linnas liikumisi

Nägin unes, et läksin öösel kell 1 koos Toomaga jalutama. Öö oli täiesti valge, sest pilved olid nii õhukesed, et päike paistis neist läbi. Nägime, et Kanali peatus on viidud kaugemale Annelinna suunas. Ütlesin, et see on hea, sest nüüd läheb bussi peale vähem inimesi.

Nägin unes, et kõndisin võõrastel tänavatel koos ema ja veel ühe keeletoimetajaga. Me lasime sellel toimetajal minna teist teed, et ta ise ebameeldiva raamatu toimetamise lõpetaks. Kui olime tast lahti saanud, läksime otsima mõnda teist kirjastust, mis meile tööd annaks. Linnast oli raske teist kirjastust leida. Lõpuks leidsime siiski ühe hotelli, kuhu elama minna. Need, kes elavad tänaval, on vist ka elanud vahepeal hotellis, kuni neil raha otsa saab. Hotellis maksab üks öö 50 krooni, lisaks veel toit.

Nägin unes, et mängisin maleturniiri. Eelmisel korral olin kaks esimest vooru kaotanud ning kolmanda ja neljanda vooru võitnud. Sel korral tegin esimeses voorus viigi ja kuigi teise vooru kaotasin, oleks mul kahe järgmise võitmise korral juba pool punkti üle 50 protsendi olnud. Kui ütlesin seda Jürgen I.-le, vastas ta, et väga tõenäioline, et ma võidan. Ise olin kindel, et võidan, kuigi ma ei teadnud veel, kes on minu vastased. Tänaseks läksin koju. Teised jäid veel järgmist vooru mängima. Kodus hakkasin mõtlema, et ma oleks pidanud küsima, kas täna on kolm või neli vooru. Viimasel juhul jääks mul nüüd üks voor vahele.

Üle-eelmine unenägu läks edasi. Olime leidnud söökla, kus süia. Meile toodigi toitu. Läksin korraks üle tänava ja nägin, et seal on sama söökla väiksem osakond. Aga seda hakati juba tänaseks kinni panema. Tõnu rääkis, et ühte naist keelduti sööklas teenindamast, kuna sellest naisest arvati, et arvatavasti ei saa ta lapsi. Seda oli näha sellest, et kui talt küsiti, millena talle tundub valgusfoori roheline mehike, vastas ta, et pildina sellest, kuidas üks inimene ajab teist taga.

0 vastukaja: