neljapäev, juuli 09, 2009

Rikutud koomiks

Kiiguti elektrijuhtme otsas. Mina juhtisin tähelepanu, et selle ots on isoleerimata. Selle peale näitas üks õpetaja ühe teise juhtmega, et sellest kinni võtmine tekitab ainult väikest särinat. Ta tahtis näidata, et minu ohtlikuks peetud juhtmega ei juhtu sedagi, aga selle otsast kinni võttes põles õpetaja siiski ära. Pärast seda ütles üks poiss, et ta hüppab ennast ka trepist surnuks, sest teda on elu lõplikult ära tüüdanud. Mina püüdsin teda ümber veenda. Ütlesin, et ta võiks välisreisile minna, seal ta õpiks maailma tundma. Poiss vastas, et sinna riiki ta minna ei taha, sest seal on üks konkreetne eesti laulja.

Lähenes male MM-matš. Võitsin enne seda maailmameistri tütart. Mõned pidasid seda ainult minu enda fantaasiaks. Vaatasin läbi akna võistluste toimumiskohta. Maailmameistri tütar seisis minu kõrval ja ütles, et ta ei näe. Õpetasin, et ta võtaks paksema kardina eest ära. Tegelikult läbi õhema kardina ka eriti ei näinud. Minu isa võttis selle ka eest. Aga probleem tekkis, et kuidas sai kardina eest võtta, kui samal ajal oli saun küdema pandud. See juhtus Paides. Läksin autovärava juurde ja vaatasin ringi, mida lõunalauale viia. Siiri tuli välja sama eesmärgiga. Nägin lepatriinusid. Mõtlesin, et see, mis on muidu ilus, ajab siis südame pahaks, kui vaadata ringi parajasti selle pilguga, mis on söödav. Ojaste rääkis "Oleviku" toimetuses, et Grenzstein petab inimesi ja algul Ojaste ei saanud aru, et Grenzstein teeb seda meelega. Grenzstein oli toimetuses paljana, aga hakkas mõtlema, et ta võiks midagi selga panna. Inimesed hakkasid käima üle ukse sisse vaatamas just sellepärast, et tal midagi seljas ei olnud. Toimetus asus kooli duširuumis.

Pidime hakkama vendadega koomiksit joonistama, nii et igaüks saab pool lehekülge. Kõigepealt joonistasime valmis suure maja, mida tuli värvida. Majale lisas oma esimese koomiksipildi esimesena Klaus. Vaatasin seda pilti ja ütlesin, et sellisele ei saa mina järge joonistada, sest Klausi tegelane tapab seal kohe kõik teised tegelased ära. Minul olid olnud oma tegelaste suhtes kindlad kavatsused. Teiseks ei saanud ma joonistada sellepärast, et kahekesi lehekülge jagada oli liiga kitsas. Kunagi olin küll Klausiga koos koomiksit joonistanud, aga nüüd olid ajad muutunud. Tol korral oli olnud rohkem ruumi, sest igaühel oli olnud terve lehekülg. Pidasin ühel üritusel isaga vaheldumisi ettekandeid. Võtsin Klausil veel selle eest karistuseks kõrvast kinni, et ta sellise pildi oli joonistanud. Mulle tuli aga meelde, et kõrva pigistamisel võivad vist halvad tagajärjed olla, seetõttu lasksin lahti. Klaus hakkas mul tänaval järel jooksma. Vahe vähenes järjest, nii et lõpuks jäin seisma ja pöörasin näoga tema poole. Tuli välja, et kuigi Klaus oli jooksnud minust kiiremini, oli jooks teda rohkem väsitanud. Ta oli lihtsalt kõvemini pingutanud.

3 vastukaja:

Dr. Zoidberg ütles ...

päris kreisi tekst oli. Alles siis jõudis label kohale. Lõpus.
Konkreetse Eesti laulja värk oli päris hea. Nagu reaalne juba..

Simo Runnel ütles ...

Tegelikult on see sissekanne kolm teksti.

Dr. Zoidberg ütles ...

Jah, aga kresiness oli läbi kõigi kolme..